Taken van administratief medewerker

Taken van administratief medewerker
Als administratief medewerker kun je op vrijwel elke afdeling werken. Hier kunt u algemeen ondersteunend werk uitvoeren en soms andere (meer specifieke) taken toevoegen. Geef een overzicht van de vaardigheden die u moet bezitten en uw carrièremogelijkheden als administratief medewerker.

Wat is jouw rol als administratief medewerker?


Als administratief medewerker op vrijwel elke afdeling maken managementtaken (zoals het afhandelen van post en e-mail, het beantwoorden van vragen van klanten of leveranciers, het opvolgen van bestellingen, het maken van rapporten, etc.) allemaal deel uit van uw werk. Sommige werkgevers zullen je ook vragen om de receptie te verzorgen, facturen op te stellen, ondersteuning te bieden aan de personeelsadministratie en de website of het intranet up-to-date te houden ... de reikwijdte van je taak hangt af van de afdeling, je werkgever en je eigen studies Of probeer nieuwe dingen.

Het grootste voordeel van werken als administratief medewerker is dat je ze breed en flexibel kunt invullen. Computerwerk is echter een constante, zeker wanneer steeds meer bedrijfsprocessen zijn gedigitaliseerd. Vaak moet je ook samenwerken met collega's in je team en andere serviceafdelingen.

Essentiële vaardigheden voor leidinggevenden en administratief medewerkers


Als administratief medewerker moet je de orde en het overzicht kunnen behouden. Uw collega's en managers vertrouwen erop dat u documenten opslaat waar u ze snel kunt vinden. Het organiseren van je werk is ook erg belangrijk. Als je prioriteiten goed kunt stellen en je kunt efficiënt en nauwkeurig werken, dan zit je sowieso in een leidende positie als administratief medewerker.

Als je ook verantwoordelijk bent voor het ontvangen van klanten en andere contacten, is het ook handig als je vloeiend bent in je eigen taal (waarschijnlijk Frans of Engels). Tegenwoordig is het essentieel om bekend te zijn met de huidige softwarepakketten en gemakkelijk met verschillende digitale applicaties om te kunnen gaan.

Wat zijn uw carrièremogelijkheden als administratief medewerker?


De functie van administratief medewerker verschilt per afdeling en organisatie. Dit maakt het een baan die veel carrièremogelijkheden kan bieden. Je kunt je immers binnen het bedrijf blijven ontwikkelen - bijvoorbeeld door de reikwijdte van de taak uit te breiden met dingen die je interesseren - of een ander gebied verkennen. Van bouwbedrijven tot ziekenhuizen, banken of IT-bedrijven, bijna elke organisatie heeft administratief personeel nodig.

Inderdaad, je taak zal iets anders zijn, dus soms moet je opnieuw beginnen vanaf de onderkant van de ladder. Intern opgroeien als personal assistant, sales- of marketingassistent of ondersteunende functie op de financiële afdeling is daarom meestal interessanter.

Hoeveel verdienen leidinggevenden administratief medewerker?

Het salaris van een administratief medewerker is afhankelijk van de afdeling, ervaring en de taken die hij of zij vervult. Ten eerste is je totale maandsalaris ongeveer 1.900 euro. Als je wat ervaring kunt opdoen, of als je specifieke vaardigheden hebt, ontvang je binnenkort een bruto bedrag van 2.300 euro of meer. Bij veel bedrijven kunt u ook rekenen op de 13e maand, groepsverzekering en andere secundaire arbeidsvoorwaarden. We bekijken en vergelijken zijn loon in andere aparte pagina.
Is de functie van administratief medewerker geschikt voor jou? Check dan de vacature op onze website. We zijn altijd op zoek naar verschillende executives. als volgt.


administratief bediende