Gemiddeld Loon Administratief Medewerker


 

 Het salaris van een administratief medewerker is afhankelijk van de ervaring, verantwoordelijkheden  en de afdeling waar jij te werk bent gesteld. Ten eerste is je totale salaris ongeveer 1.900 euro per maand. Kun je enige ervaring tonen of heb je specifieke vaardigheden, dan heb je al snel een totaal inkomen van 2300 euro of meer. Bij veel bedrijven kan je ook genieten van de 13e maand groepsverzekering en andere extralegale voordelen.

 

Basisvaardigheden van administratief personeel

Als administratief medewerker moet je orde en overzicht kunnen bewaren. Je collega's en managers verwachten dat je documenten opslaat waar ze snel gevonden kunnen worden. Ook is het belangrijk om je werk goed te kunnen organiseren. Als je goed kunt prioriteren en efficiënt en nauwkeurig kunt werken, dan heb je als administratief medewerker een voorsprong in elke situatie.

Als je ook verantwoordelijkheden hebt voor het ontvangen van klanten en andere contacten, is het ook handig om vloeiend te communiceren - in je eigen taal, die Frans of Engels kan zijn. Tegenwoordig is het essentieel om vertrouwd te zijn met de huidige softwarepakketten en vlot te kunnen werken met verschillende digitale toepassingen.

 

Wat zijn jouw carrièremogelijkheden als administratief medewerker?

Jouw functie als administratief medewerker verschilt per organisatie en is ook afdelingsgebonden. Dit is een baan die veel carrièremogelijkheden biedt. Je kunt immers blijven groeien binnen het bedrijf - bijvoorbeeld door je takenpakket uit te breiden met dingen die je interesseren - of een andere afdeling verkennen.

Je taken zullen inderdaad iets anders zijn, dus soms moet je onderaan de ladder opnieuw beginnen. Daarom is het vaak interessanter om intern door te groeien als personal assistant, sales of marketing assistant, of ondersteunende functie op de financiële afdeling.