Administravie

 

Administratieve gegevens zijn een belangrijke informatiebron voor sociaalwetenschappelijk onderzoek. Schoolrecords zijn bijvoorbeeld gebruikt om trends in de academische prestaties van studenten te volgen. Administratieve gegevens verwijzen gewoonlijk naar gegevens die zijn verzameld als onderdeel van het beheer en de exploitatie van een door de overheid gefinancierd programma of dienst. Tegenwoordig wordt in onderzoek naar kinderopvang en voorschoolse educatie het gebruik van administratieve gegevens steeds gebruikelijker. Deze gegevens zijn meestal een relatief kosteneffectieve manier om meer te weten te komen over individuen en gezinnen die gebruik maken van specifieke diensten of deelnemen aan specifieke programma's, maar ze hebben wel enkele belangrijke beperkingen.

De voor- en nadelen van het gebruik van managementdata worden hier beschreven. Kwesties met betrekking tot de toegang tot dergelijke gegevens werden besproken. De onderzoekswoordenlijst definieert termen met betrekking tot administratieve gegevens en het gebruik ervan in onderzoek.

Voordelen van administratieve gegevens

Gegevenslimiet

Beheergegevens verkrijgen en begrijpen

Bemonstering

Administratieve gegevens maken het mogelijk om analyses op staats- en lokaal niveau uit te voeren, wat bijna onmogelijk is om uit te voeren met nationale onderzoeksgegevens.

Dergelijke gegevens bevatten meestal gedetailleerde en nauwkeurige metingen van deelname aan verschillende sociale programma's. Ze bevatten meestal een groot aantal gevallen, zodat veel verschillende soorten analyses kunnen worden uitgevoerd.

Gegevens van dezelfde persoon en/of hetzelfde project over een lange periode kunnen worden gebruikt voor longitudinaal en trendonderzoek.

Het potentieel van het koppelen van gegevens uit meerdere programma's om een beter begrip te krijgen van het individu en de ontvangen diensten.

Op staatsniveau bieden dit soort gegevens een effectieve methode voor het evalueren van staatsspecifieke programma's en kunnen ze worden gebruikt in vele vormen van programma-evaluatie.

Door de grote steekproefomvang kan de invloed van kleine programma's gemakkelijker worden gedetecteerd en kan de invloed van verschillende groepen worden geschat.

Vergeleken met het rechtstreeks verzamelen van dezelfde groep gegevens, zijn de kosten voor het verkrijgen van managementgegevens lager.