Opleiding doktersassistent


De tutor MBO-doctoraatsassistent met stage is een door het Ministerie van Onderwijs erkende complete opleiding. De opleiding is opgenomen in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO). Deze openbare inschrijving omvat mbo-opleidingen die zijn goedgekeurd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur, Wetenschap en Economische Zaken. De gemiddelde studieduur van de gezinsstudie-arts-assistent is 24 maanden. Dit is inclusief 640-840 uur stage. Werkgelegenheid is over het algemeen voldoende. Mogelijke werkplekken zijn huisartsenposten, zorg of poliklinieken. Het opleidingsniveau is MBO 4. Heb je een VMBO-management, hybride of theoretische leerweg of overgang van HAVO 3/4, dan kun je je inschrijven. Kijk op een van de volgende pagina's voor exacte informatie.– MBO Doktersassistent (18x€117, 24x€88, 36x€58 met stage)

– MBO doktersassistent (24x€96, 24x€156 klaslokaal, stage)

– MBO-doktersassistent klaslokaal (24x€112 klaslokaal met praktijk)

Kortdurende MBO opleiding zonder stage

De verkorte opleiding tot MBO Doktersassistent voor volwassenen duurt 17 maanden en omvat modules voor de volledige opleiding tot MBO Doktersassistent. Je hoeft geen stage te lopen. Daarnaast ontbreken enkele veelgebruikte modules, waaronder taal en wiskunde. Wil je kennis opdoen of actualiseren, dan is deze thuisstudiecursus geschikt. Er is geen speciale vooropleiding vereist. Deze verkorte opleiding op mbo-niveau wordt niet wettelijk erkend zoals de volledige opleiding van 24 maanden. Wil je een door het ministerie van OCW goedgekeurde cursus? Kies dan voor 24 maanden volledige mbo-opleiding, inclusief stages. Soms is een stage bij je eigen werkgever mogelijk, en altijd passend bij je huidige werk/gezinsleven.

– Korte MBO doktersassistente (NTI, 13x106 Euro)

– Korte MBO doktersassistente (LOI, 17x109 euro, 17x174 euro)


Basisopleiding zonder stage

Ben je geïnteresseerd in deze major, maar weet je niet zeker of het de juiste keuze is, dan is een basisopleiding een opleiding. De cursussen van Globalrecruitment.info zijn gebaseerd op de richtlijnen van de Nederlandse Academie van Huisartsen en omvatten 9 vrije praktijkdagen. Als je later besluit om de volledige cursus te volgen, krijg je vrijstelling voor de voltooide (en dezelfde) module.

– MBO basisopleiding doktersassistent ( 8x€69 of 1x€499)

– MBO basisopleiding doktersassistent (8x€139 klaslokaal)