Vacature Secretaresse


 

Werk als secretaresse

Als secretaresse is je belangrijkste zorg om anderen te verlichten en te ondersteunen. Meestal moet je taken uitvoeren zoals het opstellen van brieven, het beheren van inkomende en uitgaande berichten, het beantwoorden van e-mails, het beantwoorden van oproepen, het bijhouden van agenda's, het voorbereiden van vergaderingen of het opnemen van notulen: een breed scala aan taken. Jouw taak is om het overzicht te bewaren en alles tot in de puntjes te regelen, dus je moet nauwkeurig zijn, goed plannen en omgaan met tijdsdruk.

Waar ga je werken?

Als secretaresse kun je voor alle soorten bedrijven werken: overal waar je de ondersteuning van je leidinggevende nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld in de private sector werken, maar ook de publieke sector heeft goede secretaresses hard nodig. Daarnaast worden er ook expertfuncties voorzien om bijvoorbeeld als juridisch secretaresse op te treden. Zo vindt u altijd een bedrijf dat aan uw wensen en kwaliteit voldoet.

Waar ben je goed in?

Om succesvol te zijn als secretaresse is het belangrijk dat je zelfstandig werkzaamheden kunt uitvoeren omdat je meestal de enige bent die je leidinggevende ondersteunt. Ik hoop echter ook dat je goed kunt samenwerken, omdat je vaak contact hebt met andere collega's in de organisatie. Je vindt het leuk om dingen tot in de puntjes te organiseren en kan ook goed plannen om aan het eind van de dag alle taken goed af te ronden.

Je bent accuraat in de administratie en werkzaamheden voer je tot in de puntjes uit. Je bent klantvriendelijk aan de telefoon. Ook onder druk kun je goed werken en vind je het niet erg om anderen te dienen.

Waarom zou je secretaresse worden?

Als je begint als secretaresse, werk je altijd samen met andere mensen, zoals je leidinggevende, collega's op andere afdelingen en (externe) klanten. Daarnaast heb je altijd te maken met een grote diversiteit aan taken, die naarmate je meer ervaring opdoet steeds complexer worden. Zo houd je je als eerste secretaresse voornamelijk bezig met het beantwoorden van telefoontjes en het afhandelen van administratieve taken, maar ga je na verloop van tijd meer verantwoordelijkheden op je nemen en ga je dus ook complexere en diversere werkzaamheden ondernemen. Op termijn kan je doorgroeien naar de functie van directiesecretaresse.

 Arbeidsvoorwaarden

Als secretaresse moet je kunnen omgaan met goede arbeidsomstandigheden. Zo werk je altijd overdag en doordeweeks zodat je 's avonds en in het weekend genoeg tijd hebt. Daarnaast zijn er meestal parttime en fulltime mogelijkheden. Salarissen en extralegale voordelen variëren van klant tot klant, maar bij ons kun je altijd vertrouwen op:

 • Uitgebreide opleidingen en trainingen

• 24 feestdagen

• 8% vakantiegeld

• Pensioenopbouw

• Het recht op collectieve zorgverzekering