Secretarisdag

 De Nationale Secretaressedag is een jaarlijks "festival" in Nederland en België. Op de derde donderdag van april werden secretaresses, secretariaatsmedewerkers en managementassistenten door werkgevers bedankt voor hun belangrijke werk in de organisatie. Op Secretaressedag brachten ze prachtige geschenken mee die de aandacht van iedereen kregen. Dit kan een persoonlijke kaart zijn, een mooie ceremoniële tas of bloemen. Bloemen zijn al jaren het meest voorkomende cadeau voor Secretaressedag.

Secretaris Dag was van oorsprong een Amerikaanse uitvinding. Later werd het "Secretarisdag" genoemd. Het doel van het jaarlijkse evenement is om de secretaresse of secretaressemedewerker centraal te stellen, te reflecteren op haar of zijn toegevoegde waarde voor de organisatie en het imago van het secretariaat te versterken. Organisatoren zullen zich richten op managers en secretaresses of secretariaatsmedewerkers. Andere landen hebben ook jaarlijkse secretariaatsdagen.

Wanneer is het Secretaressedag?

Op kantoor is uw secretaresse essentieel om afspraken te maken, uw agenda te plannen en het management up-to-date te houden. Gelukkig kunt u één dag per jaar uw secretaresse in het middelpunt van de belangstelling zetten. Het is op Secretaressedag, maar wanneer is die Secretaressedag eigenlijk? Als u de datum van de nationale feestdag vergeet en uw secretaresse in de kou laat staan, zou dat jammer zijn, dus onthoud alstublieft: deze speciale dag is elk jaar op de derde donderdag van april. Weten wat je kunt doen om het verschijnen van je secretaresse het beste te vieren?