Administratief medewerker loon

 

Bent u benieuwd naar het inkomen van administratief personeel? Dan ben je zeker niet de enige. We krijgen vaak vragen van sommige mensen die willen weten wat het werkelijke inkomen van de managers is. Denk aan receptionisten, assistent-accountants, officemanagers en verkoopmedewerkers.

Het is een van de meest voorkomende vacatures en beroepen. Als manager houd je je bezig met archivering, postverwerking, uitgaande e-mail, rapportage en boekhoudkundige taken. Je bent verantwoordelijk voor het bureaucratische deel van het bedrijf.

Personeel voor salaris- en inkomensbeheer

Het gemiddelde inkomen van administratief medewerkers ligt tussen 1.800 en 4.200 euro per maand. Vanaf het startsalaris kunnen nieuwe medewerkers langzaam maar zeker doorgroeien naar middelbaar administratief personeel.

Wanneer je ongeveer langer dan 10 jaren werkt en genoeg ervaring hebt opgedaan, ben je verantwoordelijk voor verschillende administratieve taken in het bedrijf. Je ontvangt dan een salaris van ongeveer 3.500 euro. De hoogte van het salaris hangt van de bracnhe waarin je zit en dat kan oplopen tot 4.200 euro per maand.

Om als administratief medewerker aan de slag te kunnen, moet je minimaal in het bezit zijn van een mbo niveau 3 diploma. Vroeger waren het vooral mensen die een praktijkopleiding hadden gevolgd die soms tijd hadden om op de boerderij het ambacht te leren. Weet dat deze werknemers meestal loyaal zijn en meer uren voor het bedrijf werken.

Werkgevers zijn daar nu voorzichtiger mee, want 'jobhoppen' is meer van deze tijd. Mensen willen verschillende bedrijfsculturen leren om de cultuur te bepalen die bij hen past. Het onderzoeksgebied van deze major is bedrijfskunde en administratie. In deze cursussen leren mensen (basis) boekhouden en leren ze hoe ze andere medewerkers het beste van dienst kunnen zijn.