Loon administratief bediende


 

 Administratief beroepen sollicitatieformulier Wij zijn op zoek naar gemotiveerde en enthousiaste administratieve medewerkers om ons team aan te vullen. Zie onderaan Spontane sollicitatie administrative beroepen

 

Uur- of maandsalaris

Allereerst ligt het voor de hand dat je als administratief medewerker elke maand wordt uitbetaald. Bent u zzp'er en verricht u administratieve werkzaamheden bij een ander bedrijf, dan krijgt u alleen uurloon.

Uurloon als zelfstandig administrateur

Het uurloon dat administratief medewerkers op basis van zelfstandig ondernemerschap aanspraak kunnen maken is circa 65 euro exclusief btw. Omdat in deze functie soms de tijden flexible zijn, kan het interessant zijn om een ​​dagprijs af te spreken. Indien je over de nodige administratieve klerkervaring beschikt, kan je hier 750 euro (exclusief btw) aanvragen.

Start je als administratief medewerker zonder enige ervaring maar heb je wel een bachelordiploma, dan mag je rekenen op een totaal inkomen van 2.100 euro. Administratief personeel met een masterdiploma verdient 250 euro extra (2.300 euro in totaal)

Beschik je echter niet over de benodigde diploma's, of volg je avondcursussen/nachtopleidingen als administratief bediende, dan ontvang je een totaal salaris van circa 1.900 euro per maand

Ervaring en kwalificaties zorgen voor een hoger salaris

Voor administratieve medewerkers is het moeilijk om zich aan het bedrijf te binden. Deze functie brengt veel taken met zich mee en is vaak stressvol. Dit is de reden waarom veel bedrijven aanvullende kwalificaties in uw salaris zullen toekennen. Het is niet ongebruikelijk om 100 euro per jaar extra te hebben (de eerste drie jaar).

Als je al over de nodige ervaring beschikt en zonder veel opleiding direct inzetbaar bent, zal het bedrijf je meestal het salaris uitbetalen. Met meer dan 3 jaar ervaring als administratief bediende in hetzelfde taakgebied kan je rekenen op een totaal inkomen van meer dan 500 euro.