Doktersassistente Belgie

 


 

Als doktersassistente ben je het eerste aanspreekpunt van de patiënt. Je assisteert de arts bij de behandeling en het onderzoek. Je bent verantwoordelijk voor het beheer. Je voert kleine medisch-technologische handelingen uit. Je praat met de patiënt en maakt een afspraak. Je kunt werken in een huisartsenpraktijk, ziekenhuis, gezondheidscentrum, GGD of laboratorium.

 

Korte omschrijving van de opleiding tot doktersassistent mbo

Als doktersassistente krijg je een breed scala aan opleidingen. Jij weet alles over het menselijk lichaam. Ook zijn er vragen over ziekten en klachten. Je hebt geleerd om correcte inschattingen te maken. Je hebt de vaardigheden verworven om artsen te helpen. Je hebt alles geleerd over communicatie. Zo kunt u de patiënt op de juiste manier behandelen. Ook leer je veel medisch-technische handelingen zelf: injecties, bloeddrukmeting, wondverzorging, etc.

Binnen 15 maanden een diploma behalen

Uniek aan onze MBO opleiding tot doktersassistent is dat de leertijd kort is. Een diploma haal je in 15 maanden (52 lesweken). Dan kun je direct aan de slag als doktersassistente. Dit is wat we bedoelen met kort en krachtig! Er zijn 4 startmomenten per jaar en 8 locaties verspreid over het land, zodat je altijd en overal kunt beginnen. Studeren naast het werk? Dan kun je een flexibel leertraject kiezen + kun je direct aan de slag.

Erkende training is te waardevol

Je opleiding is een investering welke jou alleen goed uitkomt voor je toekomst. Daarom is onze mbo-opleiding erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit maakt je diploma waardevol en herkenbaar op de arbeidsmarkt. Leuk om te weten dat je binnenkort studeert bij Capabel Education, een erkend expert in het inkorten van opleidingen!