Vacatures Directiesecretaresse

Overzicht secretaresse vacatures

De secretaris of adjunct-secretaris ondersteunt de directie, managers of de hele organisatie. Het doel van de secretaris is het werk van de leidinggevende te vergemakkelijken en te vereenvoudigen. Dit doet hij of zij door inkomende en uitgaande communicatie af te handelen en administratieve taken uit te voeren. De specifieke taken die je krijgt nadat je hebt gesolliciteerd voor een secretaressebaan, zijn afhankelijk van je baas. Soms krijg je hierdoor veel vrijheid en zelfstandigheid, soms krijg je veel administratieve taken.

Hoewel de taken van uw secretaresse per bedrijf en baas kunnen verschillen, kunt u zich verheugen op het beantwoorden van oproepen, het beantwoorden van e-mails en het verwerken van inkomende post. Je beheert een of meerdere agenda's, ontvangt mogelijk bezoekers en beheert bestanden. Ook kun je vergaderingen plannen en voorbereiden en helpen met facilitaire activiteiten. Daarnaast heeft een deel van het secretariaat ook de taak om bedrijfsuitjes en activiteiten te organiseren.

Secretaresse training en vaardigheden

Om de vacature van secretaresse goed op te vangen, kun je mbo volgen. Tijdens deze studieperiode leer je tijdmanagementvaardigheden, plannen en prioriteren en het organiseren van vergaderingen en evenementen. Ook doe je praktijkervaring op door middel van stages onder begeleiding van een ervaren secretaresse-assistent.

Secretariaatswerk is geschikt voor hardwerkende en loyale medewerkers. Als secretaressemedewerker speel je een belangrijke rol in de taken van je baas en andere begeleiders en hun succes. Daarom kan een beetje loyaliteit aan je baas geen kwaad. Daarnaast zijn er veel vaardigheden om je te helpen je werk te voltooien, zoals nauwkeurigheid, discipline, klantgerichtheid en een goede planning en organisatie.

Update je secretaresse CV

Door je cv en motivatiebrief te gebruiken om te solliciteren op een secretaressefunctie, kun je een secretaressebaan krijgen. In je cv beschrijf je op een korte maar krachtige manier welke opleidingen je hebt gevolgd en wat je werkervaring is. Door het beknopt en duidelijk te houden, kunnen werkgevers in één oogopslag zien of jij geschikt bent voor de baan. Gebruik de cv-prompts op Monsterboard om te leren hoe u dit het beste kunt doen.

U kunt een van de cv-voorbeelden als sjabloon gebruiken. Wie weet zijn voorbeelden van cv's voor administratief medewerkers handig.

Vergeet ook niet een begeleidende brief te sturen. Hier kunt u uw werkervaring nader toelichten en uw werkmotivatie laten zien. Vertel ook vol vertrouwen waarom jij geschikt bent voor deze baan. Voor hulp en inspiratie kun je de tips in de begeleidende brief raadplegen. Voor meer specifieke suggesties verwijzen wij u naar de voorbeeldbrief van de secretaris.

Secretaresse sollicitatiegesprek

Je harde werk in je cv en sollicitatiebrief heeft zijn vruchten afgeworpen; je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek! Om dezelfde indruk achter te laten in het sollicitatiegesprek, kun je voorbeeldvragen stellen van Monsterboard. Accepteer de aanwijzingen en gebruik de vragen en voorbeeldantwoorden om je eigen antwoorden te bedenken.