Opleiding doktersassistent Belgie

 

Wat doet de doktersassistente?

Als doktersassistente ben je verantwoordelijk voor het volgende:

Je helpt klanten hun problemen op te lossen, je geeft zoveel mogelijk informatie en advies

Je voert medisch-technologische procedures uit en assisteert bij de medische procedures

Je bent verantwoordelijk voor logistiek en beheer en ook voor de planning en het beheer

Je werkt in teamverband en als werkterrein kun je denken aan ziekenhuizen, medische diensten, huisartsenpraktijken of sociale zorg.

 

Voor wie?

Deze training is voor iedereen die een uitdaging ziet in het feit om medische kennis toe te passen in de huisartsenpraktijk of polikliniek. Je geeft als assistant graag informatie en advies aan patiënten, je verzorgt graag de medische behandeling en assisteert graag bij medische handelingen.

Als je minimaal een MBO Level 2 Diploma, VMBO Diploma, MAVO Diploma, (theoretische-, kader- of gemengde leerweg) hebt, kun je deze opleiding volgenof een overgangsbewijs HAVO of VWO naar het vierde leerjaar.

Heb je niet de gewenste vooropleiding? Dan kun je met een goede motivatie en rijke werkervaring het toelatingsexamen doen. Als je goede cijfers hebt, kun je alsnog deelnemen aan de training. Als je gebruik wilt maken van deze vorm van toelating, wordt uitgelegd hoe het werkt tijdens het toelatingsproces.

 

Leer bij ons

We willen leren zo praktisch en efficiënt mogelijk maken. In de cursus komen niet alleen de theorie en het huiswerk aan bod, maar ook de vaardigheden die nodig zijn in de dagelijkse praktijk. Daarnaast had je inspirerende en verhelderende discussies met je klasgenoten om samen tot oplossingen te komen. Ook tijdens de opleiding heb je toegang tot de digitale leeromgeving. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens. Voor meer informatie, zie globalrecruitment.info

 Je moet het natuurlijk zelf doen, maar je staat er niet alleen voor! Bij globalrecruitment.info hebben we je echt gezien. Tijdens de training word je op begeleid op verschillende manieren. De studiebegeleider is verantwoordelijk voor de voortgang van het studieplan en een stagebegeleider die verantwoordelijk is voor de voortgang van je stage. Tijdens je opleiding nemen ze regelmatig contact met je op. Ook voor vragen kunt u bij hen terecht. Op de werkvloer of de stage zelf zorgt je stagebegeleider voor begeleiding. Dit is meestal uw leidinggevende of ervaren collega. Hij of zij zal u helpen bij het voltooien van de daadwerkelijke taken. Wij helpen je om het meeste uit je rol te halen. Uw doel is ons doel: diploma!

 

Unieke trainingsinstellingen

Deze training is een op maat gemaakte training, waarbij volwassen studenten die een mbo-diploma willen behalen zich op een professionele manier ontwikkelen. Voordat de training begint, nemen we persoonlijk contact met je op.

Trainen is vooral oefenen. Je loopt stage, waar je in de praktijk leert handelen. Ook leer je modules met veel praktijkvoorbeelden in de vorm van klassikale bijeenkomsten. Deze modules worden gegeven door docenten die zelf actief zijn in het veld. Dit maakt de cursus erg interessant en zorgt ervoor dat het onderwerp op een zeer herkenbare manier wordt uitgelegd.

We begrijpen het gevoel van het opvoeden van een volwassene. Zo zorgen we ervoor dat je opleiding kunt combineren met werk en privé. De boeken die in deze cursus worden gebruikt, zijn ook zeer geschikt voor het middelbaar beroepsonderwijs. Hierdoor kunt u zich volledig op het programma concentreren. We maken het je zo makkelijk mogelijk om een ​​diploma te halen.

Praktijk

Je stage is erg belangrijk omdat je kunt oefenen om professionele vaardigheden in de praktijk te brengen. Je kunt stage lopen in een ziekenhuis of huisarts.

 Heb je al in dit vakgebied gewerkt? Is uw organisatie een erkend leerbedrijf? Dan kun je je huidige werklocatie aanwijzen als stageplek zonder dat je extra stages hoeft te lopen.

 

MBO Diploma

Tijdens de opleiding rond je de modules en andere onderdelen af ​​via praktijkexamens, praktijkopdrachten, digitale examens of mondelinge examens. Daarnaast sluit je je stage af met een praktijkexamen, inclusief opdrachten en toetsen om te bewijzen dat je het onderwerp onder de knie hebt. Als je op alle onderdelen een voldoende haalt, ontvang je een officieel door de overheid erkend diploma "Doctor Assistant" en wordt je ingeschreven in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO).