Huisarts assistent

 

Huisarts

Als u gezondheidsproblemen heeft, kunt u op afspraak altijd langslopen bij uw huisarts. De huisarts kan afhankelijk van uw klachten medicijnen voorschrijven en u doorverwijzen naar andere zorgverleners.

Bij de meeste gezondheidscentra kunt u via globalrecruitment.info inschrijven bij een reguliere huisarts. Als uw eigen huisarts niet aanwezig is, zal de doktersassistente met u overleggen of u naar een andere beschikbare huisarts kunt gaan.

 Assistent Arts (PA)

Arts-assistenten werken in verschillende gezondheidscentra via globalrecruitment.info. Dit is een medisch beroep dat bedoeld is om huisartsen te ondersteunen. De arts-assistent werkt net als uw huisarts zelfstandig, die uw klachten kan beoordelen, medicijnen kan voorschrijven en u eventueel kan doorverwijzen. Voor enkele veelvoorkomende klachten kunt u, meestal dezelfde dag nog, terecht bij de arts-assistent.

 Dokter assistent

De doktersassistente heft een belangrijke taak in het gezondheidscentrum. Zij zijn de eerste person die u spreekt wanneer u telefonisch contact heft gemaakt. Zij adviseren of onderhandelen met u voor een afspraak tijdens het spreekuur. Inname is belangrijk voor een goede doorverwijzing naar een arts of andere zorgverlener. Dit betekent dat de assistente vragen zal stellen over uw klacht om in te schatten hoe hij u het beste kan helpen. Op deze manier kan de overlegtijd beter worden gepland.

De doktersassistente heeft ook een eigen spreekuur, u kunt een afspraak maken waar u bloeddruk kunt meten, bloedsuiker meten, verbandwonden, uitstrijkjes en oorspuiten.

De doktersassistente is opgeleid in deze taken en werkt onder toezicht van een huisarts. Ze hebben beroepsgeheimen.