Doktersassistent

 

Wat is een doktersassistente?

Een doktersassistente is een doktersassistente. Arts-assistenten bieden ondersteuning en advies aan artsen in de medische praktijk of ziekenhuizen. Dokterassistenten met meerdere verantwoordelijkheden worden ook wel praktijkassistenten genoemd.

Een doktersassistente in een ziekenhuis werkt meestal op een poliklinische of specialistische afdeling. Soms werken ze ook voor gezondheids- en veiligheidsdiensten of schoolgeneeskundige diensten.

Vind een veelbelovende baan die past bij jouw persoonlijkheid en capaciteiten

Wil je een baan vinden die echt bij je past? Wil je weer trainen, maar weet je niet wat? Via vacaturesuggesties ziet u actuele vacatures die aansluiten bij uw interesses, capaciteiten en persoonlijkheid. Je kunt ervoor kiezen om kansrijke banen te prioriteren en vacatures om te scholen. Na het doorlopen van de 3 stappen krijg je direct unieke vacaturesuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke functieprofiel. Doe nu inspiratie op voor je loopbaanontwikkeling!

Wat doet de doktersassistente?

Doktersassistenten van huisartsen nemen meer administratieve taken op zich dan doktersassistenten in ziekenhuizen. De doktersassistente is meestal het eerste aanspreekpunt van de patiënt. Hij of zij regelt afspraken, ontvangt patiënten tijdens spreekuren en geeft (medische) informatie aan patiënten of aanverwant personeel. In de behandelkamer ondersteunen physician assistants (huisarts-)artsen bij het uitvoeren van kleine operaties en soms ook bij het zelf uitvoeren van kleine operaties.

Het werk van een doktersassistente is zeer communicatief. Hij moet niet alleen de patiënten informeren, maar ook in staat zijn hen gerust te stellen, te troosten en naar hun stem te luisteren. Daarnaast geven arts-assistenten meestal advies aan patiënten en aanverwant personeel en moeten ze de ernst van het probleem kunnen inschatten voordat ze een afspraak maken.

Doktersassistenten hebben te maken met allerlei soorten mensen en hebben te maken met de meest uiteenlopende klachten. Daarnaast heeft hij praktische ondersteunende taken zoals het bijhouden van de medische en financiële administratie en inventaris, het op orde houden van wacht- en behandelkamers, het afhandelen van post en agendabeheer.

Volledigheid en nauwkeurigheid zijn erg belangrijk in het werk van een doktersassistente. Hij of zij moet omgaan met een grote hoeveelheid gevoelige informatie die tot beroepsgeheimen behoort en volgens strikte afspraken diverse werkzaamheden uitvoeren.

 

Wil je doktersassistente worden?

Ben je al werkzaam als doktersassistente en op zoek naar een nieuwe baan? Of wil je doktersassistente worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Globalrecruitment.info heeft alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je vacatures en trainingen voor doktersassistenten, maar ook informatie over salarissen, vacatures, beste werkgevers en meer!