Salaris Administratief Medewerker

 

Ben je geïnteresseerd in functies op de afdeling administratie? Of wil je solliciteren in deze branche? Dan wil je natuurlijk ook weten wat je in deze branche kunt verdienen. Je salaris is van veel factoren afhankelijk, maar ook geheel afhankelijk van je ervaring, leeftijd, functie, opleiding en het bedrijf zelf.

 

Wat ga je verdienen?

Het is vaak moeilijk te zeggen hoeveel geld je kunt verdienen in een bepaalde functie. Het loon dat u in de administratie verdient, voldoet altijd aan minimaal de loonschaal in de cao of de loonregeling van het betreffende bedrijf waar u gaat werken. Afhankelijk van de klant en je leeftijd is je gemiddelde startsalaris minimaal 1.500 euro. Nogmaals, dring hier niet op aan, want dit is slechts een brede indicatie. 

ervaring

Salaris is ook afhankelijk van je ervaring, functie en opleiding. Over het algemeen geldt: hoe meer ervaring, hoe hoger het salaris. Ook het aantal jaren dat je in een bedrijf hebt gewerkt is van belang. Hoe langer je bij een bedrijf werkt, hoe meer je verdient. Vind je dat je te weinig verdient? Je kunt dan op elk moment een vervolgopleiding overwegen. Misschien bieden sommige bedrijven zelfs in-company cursussen aan.

 

Functioneel verschil

In het algemeen zijn de werkzaamheden binnen de administratie veranderd. Administratieve medewerkers zijn steeds belangrijker geworden en hebben steeds meer verantwoordelijkheden gekregen. Hoe groter de verantwoordelijkheid, hoe hoger het salaris. De administratieve afdeling moet verschillende functies vervullen.

Elke functie heeft een ander salaris, afhankelijk van je functie en gerelateerde verantwoordelijkheden. Zo verdienen financieel of juridisch administratief personeel vaak meer dan algemeen administratief personeel of receptionisten/receptionisten. Het salaris van dezelfde functie in andere bedrijven kan echter anders zijn.

Administratieve functies zitten vol uitdagingen en veranderen voortdurend, geen dag is hetzelfde.