Verschil medisch secretaresse en doktersassistente


 

Administratief beroepen sollicitatieformulier
Wij zijn op zoek naar gemotiveerde en enthousiaste administratieve medewerkers om ons team aan te vullen. Zie onderaan Spontane sollicitatie administrative beroepen

 

Wat doet de medisch secretaresse?

Als medisch secretaresse ondersteun je artsen op het gebied van administratie, organisatie en secretariaat. Deze taken zijn meestal als volgt: Afspraken tussen artsen en patiënten beheren en afspraken vastleggen om patiënten te informeren, hen te begeleiden bij het plannen en voorbereiden van de behandeling en/of tijd voor, tijdens en na onderzoeken Voorbereiden om de overeenkomst na te komen.

Voor het samenstellen en verzenden van (patiënt)rapporten zijn enquête- en fotobijschriften, memo's, inspectierapporten en andere documenten nodig om facturen te verwerken en patiëntendossiers aan te maken en bij te houden voor interne en externe beoordeling van medische transacties om de urgentie van het verkrijgen van documenten te bepalen. Boek vergaderruimten en faciliteiten in enkele minuten

Een arts-assistent is een persoon die een arts bijstaat. Dit kan op een algemene afdeling of een algemene afdeling, of bij een specialist in de GGD of een ziekenhuis. Hulp is een breed begrip. Overweegt u aanvullende medicatie of medische hulp, dan moet u de opleiding tot arts-assistent afronden, maar wilt u meer administratieve hulp bieden, dan is deze geschikt voor de opleiding tot medisch secretaresse. In de dagelijkse praktijk overlappen de taken van deze twee functies elkaar. De arts-assistent moet niet worden verward met de arts-assistent (nu AIOS / ANIOS genoemd).

De arts-assistent is een huisarts.

De assistente is de eerste contactpersoon die in Nederland oefent. Deze verantwoordelijkheden omvatten: afspraken maken, sorteren, patiëntendossiers beheren, medische informatie verstrekken aan patiënten en verschillende kleine operaties uitvoeren, zoals het uitvoeren van injecties, elektrocardiogrammetingen, Doppler-onderzoeken, geven van trainingen, oorsprayen, wondverzorging, hechtingen en hechtingen, en cervicale De uitstrijkjes worden onder toezicht van een arts geanalyseerd voor urineonderzoek en bloeddrukmeting.

Om het daarvoor bestemde VMBO (voorheen MAVO-4) met succes af te ronden, is een mbo-4-opleiding nodig, die doorgaans 4 jaar duurt. Na vervolgstudie kan de arts-assistent worden doorgeschoven naar de functie van stagiair-assistent, die op HBO-niveau is en veel taken van de arts kan overnemen.