Call center in

 

Het inbound callcenter heeft agenten in dienst die telefoontjes van klanten beantwoorden. Deze callcenters zijn meestal gericht op het helpen van klanten die problemen moeten oplossen of begeleiding nodig hebben. Als uw internetverbinding bijvoorbeeld niet meer werkt of te traag is, kunt u de klantenservice van uw internetprovider bellen om het probleem te melden en op te lossen. Naast on-call-ondersteuning bieden inkomende contactcentermedewerkers meestal ondersteuning via e-mail of chat.

Het belangrijkste doel van het inbound callcenter is om zoveel mogelijk klantproblemen op te lossen. Het aantal gesprekken dat door een agent wordt afgehandeld, hangt grotendeels af van het aantal mensen dat contact opneemt met het callcenter. Op sommige dagen kan het callcenter erg druk zijn, terwijl op andere dagen de instroom van telefoontjes veel lager kan zijn.

Uitgaand callcenter

In een uitgaand callcenter bellen agenten potentiële of bestaande klanten in plaats van hun telefoontjes te beantwoorden. Dit type callcenter wordt voornamelijk gebruikt voor verkoop, promoties en klantonderzoeken, maar dit is niet altijd het geval. Sommige bedrijven kiezen ervoor om hun nieuwe klanten te verwelkomen via zogenaamde welkomstfeesten, waar agenten meer informatie geven over de producten of het beleid van het bedrijf.

Virtueel callcenter

Veel bedrijven hebben gekozen voor virtuele of cloudgebaseerde callcenters, waarbij de diensten van inkomende en uitgaande callcenters worden gecombineerd met verschillende geavanceerde functies. Het cloudgebaseerde callcenter kan overal worden bediend, de installatie is zeer eenvoudig en snel, u heeft geen speciale programmeervaardigheden of apparatuur nodig. Gebruikers hebben alleen een computer of mobiele telefoon met internetverbinding nodig om toegang te krijgen tot de dienst.

Een van de belangrijkste voordelen van virtuele callcenters is de mogelijkheid om ze te integreren met uw bestaande tools (zoals CRM of verkoopondersteunende systemen).

Deze drie typen callcenters kunnen verder worden onderverdeeld in binnenlandse callcenters en internationale callcenters. Binnenlandse callcenters bellen en gebeld worden door mensen in hetzelfde land/dezelfde regio. Internationale callcenters gebruiken meestal meerdere lokale telefoonnummers of gratis nummers om de klantkosten te minimaliseren.

Callcenters kunnen ook worden geclassificeerd door eigenaren:

-Het interne callcenter is eigendom van en wordt beheerd door het bedrijf zelf. Dit betekent dat het team van het bedrijf interne software en hardware gebruikt om verantwoordelijk te zijn voor installatie, configuratie en onderhoud.

- Uitbestede callcenters zijn een goedkopere optie voor bedrijven die geen agenten kunnen of willen inhuren en geld uitgeven aan training, kantoor en technologie. Bedrijven die zich zorgen maken over de kosten en tijd die nodig zijn voor het opzetten, kunnen overwegen om cloudgebaseerde callcenterservices te gebruiken waarvoor geen programmering of speciale IT-infrastructuur nodig is.