Hoeveel verdient een

 

Wat is een orderbeheerpersoneel?

De medewerkers van de orderadministratie zijn verantwoordelijk voor het afhandelen van de orderstroom binnen de organisatie: van het invoeren en plannen tot het uitgeven van facturen en het archiveren van orders. Ordermanagement medewerkers maken offertes, versturen facturen en houden contact en overzicht over het orderproces.

Wat is het salaris van het orderbeheerpersoneel?

Het gemiddelde salaris van een medewerker orderbeheer is minimaal 1.800 euro per maand, maar dit kan per bedrijf verschillen en is ook afhankelijk van de grootte van de organisatie en de afdeling waar je werkt. Je salaris kan oplopen tot zo'n 2.800 euro.

Wat doen de medewerkers van het orderbeheer?

De medewerkers van de orderadministratie zijn verantwoordelijk voor het verwerken en verwerken van bestellingen. De omvang van de verantwoordelijkheid van het orderbeheerpersoneel verschilt van bedrijf tot bedrijf. Soms besteedt u meer aandacht aan het invoeren en beheren van het inventarisatieplan, soms meer aandacht aan het beheerwerk.

 

Voer de bestelling in het computersysteem in

Bied een offerte aan

Ontvangen en uitpakken

Bestelling voorbereiden

Factuur verzenden

Voorraad beheren

Telefonisch en e-mail contact onderhouden met klanten en/of leveranciers over de orderstatus

Omgaan met eventuele problemen

Controleschema

Controleer bestelling

Opstellen van werkinstructies

Projectmanagement; documenten op orde houden

Handelscontracten opstellen en handelsdocumenten verwerken

Vervoer regelen

Waar werken de medewerkers van het orderbeheer?

Medewerkers van orderbeheer werken in alle soorten bedrijven die bestellingen verwerken. Je kunt op verschillende afdelingen en afdelingen werken. Denk aan meubel- en interieurbedrijven, kledingketens, de groente- en fruitindustrie of de auto-industrie. Ook kun je tijdelijk dienst doen als medewerker orderbeheer. Dan ben je in dienst van een uitzendbureau, maar werk je op locatie bij het bedrijf en maak je meestal meer uren.

Hoe word je een medewerker orderbeheer?

Voor de functie van ordermanager is het meestal noodzakelijk om een ​​mbo-opleiding niveau 4 te volgen, of minimaal mbo+ werk- en denkniveau. Administratieve training is nuttig, maar niet altijd noodzakelijk. Wil je als medewerker orderbeheer in een grotere internationale organisatie aan de slag gaan, dan dien je vele jaren werkervaring op te doen. Een goede kennis van het Engels is ook essentieel.