Werken als secretaresse


Word een waardevolle assistent-manager door middel van secretaressetraining

Als secretaresse werk je nauw samen met managers van bedrijfs- of overheidsorganisaties. Maar... wat doet de secretaresse? Dit beroep omvat meer dan alleen telefoontjes beantwoorden, afspraken maken en andere dagelijkse bezigheden. Behaal drie erkende diploma's om de secretaresseopleiding te voltooien!

Tijdens de secretaresseopleiding leer je alle praktische kennis die nodig is om ervoor te zorgen dat de manager zijn of haar werk kan doen, zoals het leiden van de afdeling, het begeleiden van projecten en het nemen van belangrijke beslissingen.

Prioriteit instellen

Wat betekent dit in de praktijk? Via inkomende telefoontjes en e-mails kunt u inschatten wat urgent is en waarop gewacht kan worden. Als een verslaggever belt, weet je wat je wilt, je kunt het zeggen, of je kunt het zeggen. En je weet wanneer en hoe je iemand moet aanbevelen bij de afdeling communicatie.

Door middel van een secretaresseopleiding ben je klaar om in de toekomst een snelle en accurate duizendpoot te worden. Met secretariële opleidingen vergroot je je kansen op een goede baan. Na die goede baan groei je door naar de volgende functie. Administratief secretaresse? wie weet.

Notities maken van belangrijke vergaderingen

De secretariële cursus behandelt een verscheidenheid aan onderwerpen, zoals snel leren typen, het beheren van de agenda en het organiseren van vergaderingen of evenementen.

Het bijhouden van gegevens is ook een van de belangrijke taken van een secretaresse. In de vergadering bespreken uw collega's een aantal belangrijke zaken. Vele thema's, meningen en besluiten werden de revue gepasseerd. Wat heb je er in een paar minuten in gedaan en wat niet? In deze secretaressetraining vind je het antwoord.

Schrijf duidelijk en correct

Hoe schrijf je:

Correct Nederlands;

Krachtige e-mails en brieven;

Over een complex onderwerp.

In de secretariële cursus oefen je de Nederlandse taalvaardigheid.

Oefening

De secretaresseopleiding is een praktijkgerichte opleiding. Door de praktische bruikbaarheid van het lesmateriaal weet je na het afronden van de secretaresseopleiding alles wat je van een secretaressefunctie mag verwachten.