Voordelen administratief medewerker


Er zijn veel banen in het administratieve vak en zeer uitdagend. Je voert ondersteunende taken uit voor het hele bedrijf. Dit is dan ook een branche waar je snel een baan kunt vinden. De werkdruk is echter hoog, dus je moet de druk weerstaan. We hebben de sterke en zwakke punten van dit vakgebied in kaart gebracht.

Voor- en nadelen van werken in de administratie

voordeel

Als je op de uitvoerende afdeling werkt, ben je inderdaad de ruggengraat van het bedrijf. Iedereen komt naar je toe, zo praat je met al je collega's. Je weet precies wat er speelt in het bedrijf, je weet alles. Collega's komen naar je toe voor het laatste nieuws. Omdat je zoveel taken hebt, is het werk dat je elke dag doet heel divers.

Als u er niet bent, zullen uw collega's bepaalde taken zelf moeten uitvoeren. Omdat je onmisbaar bent, is het een waardevolle baan. Dit is een uitdagende branche en je zult je nooit vervelen. Omdat administratief medewerkers zo onmisbaar zijn, zijn er altijd banen. Je kunt gemakkelijk van baan of bedrijfstak wisselen. U bent het visitekaartje van het bedrijf en geeft u bepaalde bevoegdheden en verantwoordelijkheden. Een functie op de administratieve afdeling is ook geschikt als bijbaan. Bij de meeste bedrijven kun je flexibel genoeg zijn om je tijd in te delen. Je kunt ook 's nachts werken, zodat je het gemakkelijk kunt combineren met studie of ander werk.