Callcenter vacature

 

Beschrijving van de baan

Als leider van het klantenserviceteam ga je uitdagingen niet uit de weg en ben je verantwoordelijk voor een team van 4 medewerkers. Je hebt het vermogen om het beste uit jezelf en de omgeving te halen. Je kent de betekenis van deadlines en werkt samen met je collega's om ervoor te zorgen dat deze deadlines worden gehaald.

Jij en je team zijn verantwoordelijk voor het beantwoorden van alle inkomende telefoontjes en e-mails, het verwerken van klantverzoeken, het verwerken van online winkelbestellingen in het systeem en het verstrekken van informatie over de online winkel. Of het nu gaat om online winkelbestellingen, leveringen of andere zaken: jij en je team zorgen ervoor dat klanten goed geholpen worden!

Enkele van je activiteiten:

Zoals hierboven vermeld, geef je leiding aan 3 collega's op de afdeling klantenservice, stuur je ze aan waar nodig en zorg je voor een prettige werkomgeving.

Je bent zelf actief betrokken bij de afdeling en hebt hierin een voorbeeldfunctie vervuld.

Je bewaakt en optimaliseert de huidige workflow en verbetert deze waar nodig.

Je bent verantwoordelijk voor de juiste taakverdeling.

Je neemt vaak contact op met de eindverantwoordelijke van andere afdelingen om ervoor te zorgen dat alle processen soepel verlopen en daarmee resultaat en kwaliteit te waarborgen.

Functie-eisen

Je hebt het werk- en denkniveau van HBO en hebt aantoonbare leidinggevende vaardigheden op de klantenservice of callcenter.

Je bent accuraat en servicegericht en weet de juiste prioriteiten te stellen wanneer het werk stressvol is.

Je bent behulpzaam en klantgericht.

Je zet probleemoplossend vermogen in om ervoor te zorgen dat elke klant het juiste antwoord en de juiste oplossing krijgt en zoekt waar nodig hulp bij collega's van de interne verkoopafdeling.

Arbeidsvoorwaarden

Je komt te werken in een bedrijf met volop doorgroeimogelijkheden en een prettige werksfeer. Het betreft een fulltime baan (maar 32 uur is ook bespreekbaar!) en natuurlijk is het een vaste baan in de toekomst!

Je krijgt een goed salaris. Afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring zal dit tussen de 2.500 en 3.000 euro per maand zijn. Je wordt opgenomen in de cao. Daarnaast zijn er goede voorwaarden voor bijbaan. Overweeg 25 vakantiedagen en 10 ATV-dagen fulltime werken op basis van de volgende voorwaarden.

Applicatie procedure

Onze opdrachtgever is een bedrijf actief in bouwgerelateerde materialen.  Het bedrijf omschrijft zichzelf als informeel en heeft korte communicatiekanalen. Humor en een prettige werksfeer zijn belangrijke aspecten van het bedrijf. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en veel carri√®remogelijkheden. 

sollicitatie kan via globalrecruitment.info