Hoeveel verdient

 Wat is het inkomen van de doktersassistente?

Het salaris van een doktersassistente is afhankelijk van de specifieke afdeling waar je werkt. Elke afdeling heeft zijn eigen cao. Als richtlijn geldt het salaris als startend doktersassistente circa 1.950 euro (totaal exclusief vakantiegeld). Dit kan oplopen tot ongeveer 3.415 euro.

Om doktersassistent te worden, moet je eerst de opleiding tot doktersassistente hebben afgerond. Dit is een mbo-opleiding niveau 4 en duurt meestal drie jaar. Trainingen kunnen worden gegeven in de vorm van bol of bbl. Als u al enige tijd arts-assistent bent, kunt u optreden als coördinerend arts-assistent, als triager, praktiserend assistent of verpleegkundige.

Bij een doktersassistente denk je misschien aan hulpfuncties in de huisartsenpraktijk. Er zijn echter veel plaatsen waar doktersassistenten kunnen werken.

Denk aan huisartsfuncties of multidisciplinaire gezondheidscentra, poliklinieken van ziekenhuizen, jeugdgezondheidszorg, verpleeghuizen, asielzoekerscentra, het ministerie van Landsverdediging en arbodiensten.