Cursus secretaresse


Secretaresse functie

Als secretaresse speel je een belangrijke rol op kantoor. Je maakt afspraken, ontvangt bezoekers, plant vergaderingen en bespreekt uitnodigingen, verwerkt e-mails en houdt bestanden up-to-date. Voor een veelzijdige carrière is het belangrijk dat je goed kunt organiseren. Daarnaast is dit ook een veeleisende functie, met vacatures voor parttime en fulltime banen. Spreekt dit je aan, dan is de secretariële opleiding voor jou de juiste manier om plezier te hebben in je werk!


Secretaresse opleiding

De opleiding Secretariaat bestaat uit twee delen, de opleiding Administratief Medewerker en de opleiding Secretariaat. Dit betekent dat je na afronding van de secretariële opleiding bij Fabius twee waardevolle diploma's ontvangt: Administratief Personeel Diploma en Secretarieel Diploma. De praktijk leert dat je op dit gebied een brede basis hebt gelegd, wat erg belangrijk is voor je kansen op de arbeidsmarkt!

Opleiding

Klassikale les

3 uur 45 lessen

Wat ga je doen?

 De vervolgopleiding secretariaat bestaat uit drie onderdelen:

Commercieel Nederlands: spelling; stijl; correcte communicatie

Zakelijk Engels: basiskennis plus zakelijke gesprekken en communicatie

Minuten: effectieve en efficiënte minuten

Voorbereidend onderwijs

De opleiding Secretariaat bestaat uit twee delen, de opleiding Administratief Medewerker en de opleiding Secretariaat. Om deel te kunnen nemen aan de vervolgopleiding secretaresse dien je het niveau van de opleiding administratief personeel van Fabius Training te hebben behaald en moet je VMBO/MAVO/LBO-niveau Engels en Nederlands beheersen. We kijken ook uit naar inzet en motivatie. Door onze gerichte begeleiding zorgen we ervoor dat we goed voorbereid zijn op het examen. De ervaring leert dat als je de wil hebt om te slagen, een diploma binnen handbereik is.

Trainingstijd

De secretaresseopleiding duurt 13 maanden en bestaat uit twee delen. Het eerste deel betreft de cursus administratief medewerker. De training bestaat uit 30 lessen van elk 3 uur en duurt 9 maanden. Het tweede deel omvat een doorlopende secretariële opleiding van 4 maanden.

In de praktijk blijken onze studenten naast de wekelijkse cursusbijeenkomsten gemiddeld een halve dag bezig te zijn met huiswerk. Hoeveel tijd je hieraan moet besteden hangt natuurlijk af van je persoonlijke kennis of ervaring.