BedrijfsleiderWat doet de zaakvoerder?

Wanneer je start als manager, ben je verantwoordelijk voor het runnen van een (onderdeel van het bedrijf). Je houdt toezicht op het werk van je medewerkers en begrijpt alles. Niet alleen inkoop, financieel beheer en marketing, maar ook alle producten en diensten. Als manager wil je het overzicht behouden en ervoor zorgen dat alles op rolletjes loopt.

Wat voor opleiding heb je nodig als zaakvoerder?

Er is geen cursus bedrijfsleider die u moet leren. Een universitair diploma in bedrijfskunde, economie of management is meestal een goede basis om bedrijfsleider te zijn. Veel managementvacatures zijn echter vooral gericht op jouw ervaring in een managementfunctie. Daarnaast kun je bij veel banen als zaakvoerder een interne opleiding op dit gebied krijgen.

Wat verdien je als bedrijfsleider?

Je salaris als manager kan variëren van 2.600 euro tot ongeveer 4.500 euro, afhankelijk van je opleidingsniveau, ervaring en je prestaties. Lees voor het verkrijgen van salarisinstructies de vacatures voor bedrijfsleiderfunctie goed door of vraag ernaar bij de aangewezen contactpersoon.

Waar ga je werken als bedrijfsleider?

Als business manager kun je op verschillende afdelingen en afdelingen werken. Zo hebben horeca- en retailafdelingen vaak managervacatures, maar werven logistiek en landbouwafdelingen vaak managers. Door specifiek te zoeken naar het beroep waarin je geïnteresseerd bent, zie je meestal direct de mogelijkheid om bedrijfsleider te worden.