Hoeveel verdiend een doktersassistente

Voor uw gezondheidsklachten kunt u niet alleen terecht bij een huisarts. Ook andere zorgverleners in de huisartsenzorg hebben hun eigen taken en expertise om u van dienst te zijn.

Dokter assistent

De doktersassistente speelt een belangrijke rol in het gezondheidscentrum. Zij zijn het eerste aanspreekpunt. Na afname (telefonisch) kan de doktersassistente u adviseren en/of met u onderhandelen en een afspraak maken tijdens het spreekuur. Inname is belangrijk voor een goede verwijzing naar een arts of andere zorgverlener. Dit betekent dat de assistente vragen zal stellen over uw klacht om in te schatten hoe hij u het beste kan helpen. Op deze manier kan de consultatietijd beter worden gepland.

Doktersassistenten hebben ook hun eigen spreekuur, kunnen afspraken maken en kunnen bloeddruk, bloedsuiker, verband, uitstrijkjes en oor acupunctuur meten. De doktersassistente is opgeleid in deze taken en werkt onder toezicht van een huisarts. Ze hebben beroepsgeheimen.

Als doktersassistente in opleiding is je totale maandsalaris circa 1.950 euro exclusief 8% vakantiegeld. Dit kan oplopen tot ongeveer 3.415 euro. Je kunt ook als zelfstandig ondernemer aan de slag en je krijgt dan ook ongeveer het hoogste maandsalaris