Wat is het inkomen van de contractmanager?Functieomschrijving

Met het oog op de toekomst zijn we vanwege de steeds groter wordende complexe contractportefeuille op zoek naar een betrouwbare, ervaren en verbonden contractmanager om bij te dragen aan de duurzame ontwikkeling van het contractteam.

Manager contract

Wat ga je doen?

Als contractmanager is het jouw uitdaging om het maximale rendement uit contractdiensten te halen. Dit doe je op strategisch niveau en vanuit jouw verantwoordelijkheid voor het leverancierscontractmanagementproces.

Gedurende de contractperiode stuur je proactief tactisch en strategisch alle afspraken en doelstellingen rond het contract aan. Je analyseert en beheert de contractprestaties van strategische leveranciers. Hiervoor moet je nauw samenwerken met collega's en ketenpartners.

Dit is niet alles, want als contractmanager werk je ook met:

Vanaf de start van het bieden tot aan het management na ondertekening van het contract, adviseren wij over contractondertekening en ondersteunen we onze contracteigenaren bij het oplossen van contractproblemen.

Bewaken en beheren van diensten en prestaties op basis van overeengekomen key performance indicators (KPI's).

Bouw duurzame klant- en leveranciersrelaties op. Zo ben je namens onze leverancier de eerste gesprekspartner van SDD.

Volg (lokale, regionale, landelijke) ontwikkelingen en trends en vertaal deze naar gevolgen en kansen voor onze organisatie.

Wat neem je mee?

Je hebt een servicegerichte en klantgerichte instelling. Je communicatieve vaardigheden zijn goed ontwikkeld, waardoor je een gesprekspartner op hoog niveau bent. Deze vaardigheden stellen je ook in staat om waar nodig aanbevelingen en beleidsdocumenten te schrijven. Als je het vermogen hebt om stress te weerstaan, zal het helpen in deze functie.

Daarnaast heb je:

HBO/WO werk- en denkniveau.

Aantoonbare ervaring in contractmanagement, bij voorkeur op sociaal gebied.

Diepgaande en up-to-date kennis in het vakgebied.

Voor deze functie vinden wij dat je over de volgende vaardigheden moet beschikken, namelijk: probleemanalyse, oordeelsvermogen, situationeel inzicht, sensitiviteit, overtuigingskracht, onderhandelen en samenwerken.