Gemiddeld loon manager

Managers hebben leidinggevende posities in elk denkbaar bedrijf of organisatie. De term is ontleend aan het Engels, afgeleid van het Italiaanse manegiarre, wat verwerking (gereedschap) betekent. De manager "behandelt" of coacht mensen op de meest effectieve manier om bedrijfs- of organisatiedoelen te bereiken. Managers zijn actief op drie niveaus. De eerste is operations management; het managen van leidinggevenden op de werkplek. Middenmanagers leiden deze operations managers en worden begeleid door senior managers die op directieniveau opereren. Een manager kan twee medewerkers leiden of tweehonderd medewerkers alleen of met andere managers.

Past het beroep van manager bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij je past? Wil je weer trainen, maar weet je niet wat? Via vacaturesuggesties ziet u actuele vacatures die aansluiten bij uw interesses, capaciteiten en persoonlijkheid. Je kunt kansrijke banen prioriteren en vacatures omscholen. Na het doorlopen van de 3 stappen krijg je direct unieke vacaturesuggesties te zien op basis van jouw werkprofiel!


Wat doet de manager?

Veel aspecten komen altijd terug in de functie: planning, organisatie, leiderschap en controle. Het werkdoel van de manager is duidelijk. Om dit te bereiken, moet u goed plannen welke activiteiten, wanneer en door wie moeten worden uitgevoerd. Tijdens de uitvoering van de klus houdt de leidinggevende in de gaten of de klus volgens planning wordt opgeleverd of dat er aanpassingen nodig zijn, bijvoorbeeld beschikbaar materieel of personeel. Externe factoren, marktveranderingen en concurrerende organisatie kunnen ook van invloed zijn op managers. Hij controleert of het werk wordt opgeleverd en of de kwaliteit goed is. Leiderschap is belangrijk op alle gebieden, van arbeidsverdeling en werving tot het motiveren van medewerkers en het creƫren van ideale werkomstandigheden. Door het beste leiderschap te bieden, bereiken managers hun doelen. In een kleine organisatie kan hij deze doelen misschien zelf stellen, maar zijn werkdoelen komen meestal van zijn superieuren. Hij is een intermediair die management en werkplaatsen met elkaar verbindt, doelen omzet in activiteiten en medewerkers activiteiten zo makkelijk en leuk mogelijk laat uitvoeren.

Uiteraard is het salaris voor een groot deel afhankelijk van het aantal jaren werkervaring. Zo lijkt het dat een startende manager een gemiddeld bruto maandinkomen van 3.094 euro op zijn loonlijst ziet staan. Op basis van 4 jaar ervaring is dit opgelopen tot een gemiddeld maandinkomen van 4.159 euro.