Salarisindicatie administratief medewerker

 

Looninstructies voor administratieve medewerkers

Je hebt de opleiding administratief medewerker afgerond en een diploma behaald. Het is belangrijk om nu zo snel mogelijk een baan te vinden. Tijdens de training heb je misschien goed om je heen gekeken. Misschien heb je zelfs een sollicitatiebrief geschreven. Bent u uitgenodigd voor een gesprek? Dan is de eerste stap voltooid.

Genoeg opties

Als administratief medewerker heb je veel keuzes in verschillende richtingen. Je kiest ervoor om te werken in de zorg, bank of verzekeringsmaatschappij, overheid, metaalindustrie, etc. Heb je echt een keuze, of moet je afwachten waar de vacatures staan? Kijk eens rond op internet, kranten en vakbladen. Dit kan tijdens je opleiding. U kunt het tijdstip van het eindexamen aangeven in de mogelijke dialoog. Het enige nadeel is dat je toekomstige werkgever niet wist of je zou afstuderen (en dat wist je ook niet). In dit geval mag het salaris niet in de eerste vergadering worden besproken. Misschien komt er een duidelijker tweede gesprek. Als je wordt uitgenodigd voor een tweede gesprek, bereid je dan zo goed mogelijk voor. Het tweede gesprek krijg je niet zomaar. De werkgever heeft al iets in je gezien.

Het salaris van een administratief medewerker is van veel factoren afhankelijk. Dit geldt voor elk beroep. Er wordt gevraagd welke vakken je hebt afgerond. Vergeet niet eventuele gerelateerde cursussen te vermelden (er zijn dus geen tekencursussen, maar bijvoorbeeld computercursussen). Als je alleen de basisschool afmaakt, is het startsalaris erg laag, omdat je werkgever misschien de dagen dat je nog collegegeld moet betalen, zoals het volgen van lessen, doorbrengt? Voor werkgevers is een jonge beginner meestal eerst een kostenpost, en dan een ervaren werknemer die de details van het hele bedrijf begrijpt. Hij is er volledig in geïntegreerd. Ben je meer ervaren, kom je van een ander bedrijf, dan is je salaris hoger. Daarnaast is je salaris afhankelijk van je leeftijd en maakt het aantal uren dat je wilt werken, parttime of 40 uur per week wel uit. Heb je het benodigde diploma of studeer je er nog voor? Allemaal factoren waar je salarisbedrag van afhangt. U kunt bedragen noemen tussen de 15.000 en 36.000 euro per jaar. Op welke hoogte zit je.


Laag startpunt

Het is echter niet slecht om een beetje laag te beginnen, en je kunt meestal groeien in het bedrijf. Lees altijd de secundaire arbeidsvoorwaarden. In het begin verdien je misschien niet veel, maar de baas is verantwoordelijk voor de opleidingskosten. Of je krijgt een vaste aanstelling. Er is niets aan de hand in deze onzekere periode. Je kunt beter genoegen nemen met een vast contract en elke maand je geld ontvangen dan een halfjaarlijks contract krijgen en snel een nieuwe baan moeten vinden. Het is dus niet alleen de hoogte van je maandsalaris die van belang is. Een veelbelovende baan, dit is wat je moet nastreven!