Administratief medewerker wat is dat

 


Wil je volledig zelfstandig aan de slag of verder studeren, dan kun je kiezen voor een middenmanagementopleiding of niveau 4. Deze opleiding duurt 3 – tot 4 jaar. Ook voor de opleiding administratief medewerker is vooropleiding op vmbo- of havo-niveau vereist.

In het mbo is het altijd mogelijk om door te stromen naar een hoger niveau. Het is niet nodig om vanaf het begin te beginnen, naarmate u verder gaat, krijgt u de eerste vrijstelling.

Functioneel niveau administratief personeel

Gebruik functieniveau of functieniveau bij het aansturen van medewerkers.

Administratief medewerker vacatures vereisen meestal administratief medewerker B of C. Dit vereist een opleiding in VMBO of MBO met enige ervaring.

Wat is belangrijker?

Als je administratief medewerker wilt worden, kun je het beste kiezen voor niveau 2 of 3 mbo-opleiding. Hierdoor word je administratief medewerker en werk je op verschillende afdelingen van grote en middelgrote bedrijven. Wil je verder studeren, dan is het aan te raden om een ​​beroepsopleiding op niveau 4 te volgen. Na afronding van deze opleiding ga je door naar een passend hbo-diploma.

Bij het zoeken naar vacatures hoeft u niet te kijken naar administratief personeel B, C of anderen. Voldoen aan functie-eisen, waaronder opleiding en ervaring, is erg belangrijk.

Bepaalde vaardigheden zijn essentieel. Dit zijn allemaal klantgerichte houdingen, goede communicatieve vaardigheden en nauwkeurig kunnen werken. Mogelijk wordt u gevraagd naar uw kennis van het Engels, Duits of Frans. Internationale bedrijven vragen je soms om andere talen aan te leveren die je schriftelijk en/of geschrift beheerst. 

Salaris administratief medewerker

Laaggeschoolde administratief medewerkers verdienen vaak minder dan mensen met hbo-opleiding en denkvaardigheden. Gemiddeld ligt het totale salaris van een administratief medewerker die 38 uur per week werkt tussen de 2.600 en 3.100 euro. Mensen met een betrouwbare mbo- of hbo-opleiding verdienen tot 3.500 euro per maand.