Assistent arts

Hoofdbeoefenaar

Zolang u bij een van onze ziekenhuizen onder behandeling bent, is er altijd een medisch deskundige verantwoordelijk voor uw behandeling. Dat is uw primaire zorgverlener. Weet u niet zeker wie uw primaire zorgverlener is? Vraag het dan aan de arts of verpleegkundige op de afdeling. U kunt altijd een afspraak maken met uw behandelend arts.

Deskundige

Een specialist is een arts die zich na het voltooien van medisch basisonderzoek specialiseert in een bepaald medisch gebied. Zoals cardiologen en oogartsen. Experts kunnen een deel van hun werk overdragen aan arts-assistenten en stagiaires, maar experts blijven verantwoordelijk voor hun overgedragen taken.

Veel experts van het Ziekenhuis treden niet alleen op als arts, maar ook als wetenschappelijk onderzoeker. Daarnaast geven velen van hen les aan geneeskundestudenten.De arts-assistent

De arts-assistent is een medisch gediplomeerde.

Er zijn twee soorten doktersassistenten: AIOS (Specialist Training) in het ziekenhuis om specialistische trainingen te volgen. ANIOS (dokter zonder deskundigenopleiding) is ook gediplomeerd arts, maar (nog) niet opgeleid tot deskundige.

AIOS of ANIOS is meestal uw behandelend arts: de arts die u op de polikliniek ziet, hij zal uw operatie uitvoeren of uw zaalarts. Zij werken altijd onder eindverantwoordelijkheid van medisch deskundigen.