CV secretaresse

 Voorbeeld CV Secretaresse of directieassistent

CV voorbeeld secretaresse of administratief medewerkster

Door de automatisering staan de beroepen van traditionele secretaresses of secretaresses onder druk. Repetitieve taken worden steeds vaker vervangen door handige programma's en software. De moderne supportmedewerkers, administratief medewerkers of managementassistenten, krijgen het steeds drukker. Als "nieuwe" secretaresse heb je veel belangrijke taken om je leidinggevende te ontlasten. Vooral als je voor een internationaal bedrijf werkt en een afspraak moet regelen, moeten drie managers tegelijk aan de vergadertafel zitten met vier andere teamleden verspreid over de hele wereld. Als secretaresse, managementassistent of administratief medewerker moet je bewijzen dat je je thuis voelt in alle markten. Hoe je een goed secretaresse-cv schrijft, lees je hier.

CV voorbeeld secretaresse of administratief medewerkster

Als secretaresse, secretaresse-assistent of administratief medewerker vervul je een ondersteunende rol en faciliteer je het werk van de manager. De taken die je gaat uitvoeren variëren van functie tot functie, maar denk aan agendabeheer, notuleren, plannen en organiseren van vergaderingen, coördineren van vergaderruimten en andere administratieve taken. Als secretaris is het jouw taak om de directie of de raad van bestuur te ontlasten.

persoonlijkheid

Uiteraard moeten uw naam, adres en woonplaats bovenaan het cv van uw secretaresse staan. Samen met uw contactgegevens zodat toekomstige werkgevers contact met u kunnen opnemen. In uw persoonlijke gegevens is een ander zeer belangrijk onderdeel de vermelding van uw LinkedIn-profiel. In je cv ben je meestal kort en bondig, maar op LinkedIn kun je verschillende functies, taken en resultaten beschrijven. Interessant zijn ook de opmerkingen die je van je voormalige leidinggevende kreeg over je werkprestaties.

persoonlijkheid

Naam: Annelies de Baan


Adres: Baanbrekendstraat 1, 3451 BH Utrecht


E-mailadres: email@adres.nl


Telefoonnummer: +31 (0)6 12345678


Geboortedatum: 1 december 1983


Rijbewijs B


LinkedIn: linkedin.com/naam


Persoonlijk profiel

In de functie van directieassistent of managementassistent werk je nauw samen met je leidinggevende. Daarom is het essentieel dat er een klik is tussen jou en je baas. U kunt uw eigen foto kort schetsen in uw persoonlijk profiel onder het kopje "Persoonlijke gegevens" op het cv van uw secretaresse.


Wat is jouw motivatie?

wie ben jij?

Hoe gaat het de laatste tijd met jou?

Wat is jouw manier van werken?

Persoonlijk profiel


Als secretaris beantwoord ik elke vraag en verzoek zo goed mogelijk. Ik neem je het werk graag uit handen en ben erg pragmatisch. Ik heb ervaring met het werken met veel stakeholders in een complexe internationale omgeving. Dankzij mijn flexibele instelling paste ik me snel aan de steeds veranderende omgeving aan.


Opleidingen, cursussen en certificaten

Om secretaresse of managementassistent te worden, kun je mbo- of hbo-opleidingen volgen. Op het gebied van managementondersteuning hebben bepaalde opleidingsinstituten (zoals Scheidegger en Schoevers) een goede naam in Nederland. Als je weinig ervaring hebt, kan de recruiter het soort training dat je volgt waarderen. Vermeld daarom altijd welke studie je hebt gevolgd.


Het is ook aan te raden om eventueel behaalde cursussen of certificaten te vermelden. Heb je bijvoorbeeld een cursus timemanagement gevolgd of ben je gecertificeerd als projectondersteuner? Noteer dit in je cv.


onderwijzen


September 2004-januari 2006, Mbo Secretaresse Niveau 4, diploma, ROC, Eindhoven


Trainingsklasse


Managementondersteuning-2011


Projectmanagement-2009


Tijdmanagement-2008


werkervaring

Sommige secretaresses werken al jaren voor dezelfde baas. Anderen veranderen vaak van baan of zelfs van functie of werken als freelancer. Als u solliciteert naar een functie als administratief medewerker, vermeld dan niet alleen vergelijkbare functies, maar (indien aanwezig) ook eerdere banen met op het eerste gezicht weinig overlap. Bent u vertegenwoordiger geweest? Dan laat dit zien dat je doorzettingsvermogen hebt, dat je mensen kunt overtuigen. Heeft u gewerkt als medewerker klantenservice? Hiermee laat je zien dat je goed met data kunt omgaan en over telefoonvaardigheden beschikt.

Werkervaring

Maart 2005-oktober 2010, Secretaris van ABB Bank Utrecht

Als secretaresse ondersteun ik twee leden van het managementteam bij het uitvoeren van de volgende taken:

Agendabeheer

Boek een reis

Ondersteuning van personeelszaken

Onkostendeclaratie verwerken

E-mailverkeer bijhouden

November 2010-maart 2016, Secretaris, Impalis, Utrecht

In een internationale omgeving heb ik als secretaresse de volgende ondersteunende taken uitgevoerd:

Ondersteuning projectmanager

Administratie en planning

Ondersteuningstrainer

Match vraag en aanbod van cursussen, trainers en deelnemers

Vragen van klanten beantwoorden via telefoon en e-mail

Daarnaast heb ik een ondersteunende rol gespeeld bij de aanvraag van internationale financiering.

Maart 2016 tot heden, Office Assistant, Engineering, Houten

Als office assistant bewaak en borg ik de facturatietijd en het factuurproces van projectmedewerkers. Daarnaast bied ik administratieve en organisatorische ondersteuning aan het management. Andere taken:


Afhandelen van telefoontjes, e-mails en mailing

Eerste aanspreekpunt voor collega's en externen

Gasten ontvangen

Voorraadniveaus behouden

Vaardigheden op secretaresse CV

De technologische ontwikkeling zal van invloed zijn op de vaardigheden die secretaresses moeten bezitten. Dat betekent ook dat je je huidige kwaliteiten moet blijven ontwikkelen. Naast plannen, organiseren en tekstverwerken, moet je ook over ICT-vaardigheden beschikken. U moet de specifieke software begrijpen en kunnen gebruiken.

Efficiënt en effectief werken is een andere vaardigheid die geschikt is voor een baan als administratief medewerker. U hoeft het document niet af te drukken, maar de link naar alle ontvangers te sturen. Dit kan tijd, geld en het milieu besparen.

Als secretaresse is het de kunst om goed met de druk om te gaan. Collega's stellen honderd en één vragen aan je bureau, de telefoon blijft rinkelen en de e-mail blijft binnenstromen. Overzicht houden en ordelijk werken in de chaos zijn onmisbare vaardigheden in het secretariaat.


Vaardigheid

Flexibel-zeer goed

Stressbestendig-zeer goed

Georganiseerd en gestructureerd werken-zeer goed

ICT-vaardigheden-zeer goed

Planning-zeer goed

taalvaardigheid

Beheers je naast het Nederlands ook een tweede of derde taal? Dan mogen deze niet ontbreken op je cv. Het secretariaat komt vaak in contact met andere partijen en niet iedereen spreekt Nederlands. Het opnemen van uw taalvaardigheid in uw levensreis kan een beslissende factor zijn bij het al dan niet uitnodigen voor een sollicitatiegesprek.


taalvaardigheid


autochtone Nederlanders


Vloeiend in het Engels


Spaans-Vloeiend


Duits-goed