Opleiding secretariaat

Als Business Service Medewerker / secretaresse schrijf je veel brieven en e-mails en typ je veel documenten. Het is dus belangrijk dat je goed bent in tekst. Ook kun je bezoekers ontvangen, telefoontjes beantwoorden, agenda's, e-mails en bestanden bijhouden en afspraken maken. Je hebt dus veel taken.

Wat voor type ben jij?

Om dit allemaal te doen, is het belangrijk dat u voorzichtig bent. Daarnaast moet je het overzicht kunnen bewaren en onder druk kunnen werken. Als het druk is, weet je welke problemen je eerst moet oplossen. Je hebt regelmatig contact met je leidinggevende en collega's. Zowel van je eigen afdeling als van andere afdelingen. Je kunt goed samenwerken en werkt graag met computers. Bij sommige bedrijven heb je veel connecties met het buitenland. In dit geval moet u kunnen spreken en schrijven in de taal van het land/de regio.

Tijdens het onderwijs

Tijdens de training leer je bezoekers te ontvangen en informatie te verstrekken. Het secretariaat en de receptie hebben een groot aantal brieven en e-mails gestuurd. Daarom moet je leren omgaan met de computer en de verschillende programma's die daarbij horen. Ook leren we u hoe u bestanden onderhoudt en hoe u gegevens invoert in het beheer.

Daarnaast bestudeer je algemene vakken als Nederlands, rekenen, beroep en burgerschap.

Op school proberen we je zoveel mogelijk in de praktijk te leren. Je volgt dus niet alleen theorielessen. Ook colleges, gastcolleges, praktijkbezoeken, papers, excursies en samenwerkingen spelen een belangrijke rol. Ook kun je verschillende certificaten behalen, zoals computervaardigheden en typevaardigheid. Ook kun je de afronding van deze level 2 training binnen 1,5 jaar versnellen.

Opleiding

Tijdens de opleiding heb je 3 stages van ongeveer 8 weken. Een keer aan het einde van het eerste jaar en twee keer in het tweede jaar. In het eerste jaar helpen we je bij de voorbereiding op je stage. Wij helpen je bij het vinden van stagemogelijkheden tijdens het zoeken naar werk en stagegesprekken.