Vacaturesite secretaresse

 


De secretaris vervult een ondersteunende rol in de organisatie en faciliteert het werk van de leidinggevende. Dit werk kan variëren van het regelen van telefoonverkeer of het maken van aantekeningen tijdens vergaderingen tot het beheren van de agenda van de baas.

Omdat elke manager anders is, is ook de functie van elke secretaresse anders. Zo heb je in de ene organisatie meer zelfstandige werkplekken en in een andere organisatie meer administratieve taken. Zo moet de secretaresse zich keer op keer aanpassen aan de nieuwe baas en een nieuwe balans in zijn werk vinden. Secretaresses werken vaak lange tijd voor dezelfde baas.

De secretaresse is energiek, snel van begrip en weet het werk snel gedaan te krijgen. Het meeste werk wordt gedaan met behulp van computers. Dit geldt voor het agendabeheer en de verwerking van vergaderstukken. De secretaresse besteedt ook veel tijd aan de telefoon om te regelen wat de baas wil.

Elke functie is anders. Sommige secretaresses zullen ook verantwoordelijk zijn voor het organiseren van vergaderingen, het coördineren van de ruimtetoewijzing (vergaderruimtes), het op papier zetten van het werk van de supervisor of het bijhouden van bestanden. Daarnaast zijn er enkele professionele secretariële functies die een juridisch karakter hebben of puur in dienst zijn van de bedrijfsleiding.

Past het beroep van secretaresse bij jou? Wil je een baan vinden die echt bij je past?