Opleiding medisch administratief medewerker

 Wat houdt de opleiding medisch administratief medewerker in?

De opleiding Medisch Administratief Medewerker is een praktijkgerichte opleiding, dus als je wilt werken in een medische instelling, verzekeraar, huisarts of kliniek, dan is dit de perfecte keuze. Administratief personeel met specifieke kennis en sociale vaardigheden is zeer gewild in de zorg.

Wat is het niveau van de opleiding tot medisch administratief medewerker?

De opleiding tot medisch administratief medewerker is op mbo-niveau.

Ben jij een geschikte kandidaat voor de opleiding medisch administratief medewerker?

Deze training is bedoeld voor diegenen die werken of willen werken in zorginstellingen, verzekeraars, huisartsenposten of klinieken.

Welke opleiding moet je eerder hebben gehad?

Voor deze opleiding moet je eerder een opleiding tot administratief medewerker hebben gevolgd of aantoonbare praktijkervaring hebben. De hechte relatie met de verpleegafdeling is natuurlijk erg belangrijk.

Hoe ziet de opleiding tot medisch administratief medewerker eruit?

Het programma omvat twee verplichte modules: medische terminologie en medisch secretariaat. Je moet kunnen aantonen dat je voldoende kennis hebt van Outlook, Word en Nederlands. Indien dit niet het geval is, zijn ook de modules Dutch Basics, Word Basics en Outlook Basics verplicht. Om je kennis en vaardigheden verder te verbeteren, kun je de training aanvullen met de volgende lesplannen:

• Breng een paar minuten door op de laptop

• Basis wiskundige vaardigheden

• Medische basis van zakelijk Engels

Medische terminologie

In deze unit leer je over medische termen als anatomie, fysiologie, pathologie en immunologie. Je moet ook de juiste spelling en uitspraak van termen onderzoeken.

Lees hier meer over deze module.

Medisch Secretariaat Praktijk

In deze unit krijg je een diepgaand inzicht in de functie-eisen, taken en verantwoordelijkheden van medisch administratief personeel. Ook leer je omgaan met patiënten van verschillende leeftijden, hun klinische toestand en emoties. Ook leer je alles over de Nederlandse zorg, ziekenhuisorganisatie, artsen en opleiding, specialisatie en andere specialismen zoals zorg, huisartsenpraktijk, sociale wetgeving en zorgverzekeraars. Natuurlijk begrijp je alle ins en outs van de medische wereld: postverwerking, archivering, kaartsystemen, ICD-codes, agendabeheer, spreekuren, communicatie en specifiek patiëntvriendelijk bellen, klachtenafhandeling en werken op de medische balie.

Lees hier meer over deze module.

Opleidingsexamen medisch administratief medewerker

Deze training wordt onafhankelijk beoordeeld door IVIO Examenbureau. Het examengeld bedraagt ongeveer 75 euro per module. Het examen wordt modulair afgenomen en bij succesvolle afronding ontvang je aan het einde van de training een diploma.