Wat verdient doktersassistente

Ben je benieuwd naar het salaris van een doktersassistente? Voordat je aan de opleiding tot doktersassistent begint, is het altijd leuk om te weten wat je in de toekomst als doktersassistente kunt verdienen.

We kunnen deze vraag niet goed beantwoorden omdat het van meerdere factoren afhangt. Het salaris van de doktersassistente kunnen we heel goed inschatten.

Voordat we een schatting geven, leggen we eerst uit wat de belangrijke factoren zijn die het salaris bepalen.

Het salaris van de doktersassistente wordt bepaald op basis van de cao van de huisarts of ziekenhuis en de volgende factoren.

Waar werk je? 

Het salaris voor een ziekenhuisopname kan hoger zijn dan dat van een huisarts;

• Het aantal jaren ervaring dat je hebt opgedaan; *

• Het aantal uren dat u per week werkt;

• Het aantal jaren dat u bij dezelfde werkgever heeft gewerkt;

• Taken die u moet uitvoeren.

*Let op: stages tellen niet mee voor werkervaring.

Omdat de doktersassistente een cao heeft, kunnen we een betere inschatting voor je maken, al kan de werksituatie van elke doktersassistente anders zijn.

Voor huisartsenzorg hanteren wij cao's. Het is mogelijk om meer te verdienen in het ziekenhuis omdat ze verschillende cao's hebben.

Volgens de Huisarts-CAO 2012 ligt het salaris van een doktersassistente tussen de 1747 en 2458 euro per maand, exclusief 8% vakantiegeld. Dit is gebaseerd op uw niveau nadat u praktiserend arts-assistent bent geworden, namelijk niveau 4.

Daarom ontvang je als gediplomeerd doktersassistente een voltijdsalaris van ongeveer 1.747 euro. Uiteindelijk kan dit na 8 jaar werkervaring oplopen tot een totaal inkomen van 2458 euro.

Vergeet natuurlijk niet dat de cao één keer per jaar kan worden aangepast, waardoor je mogelijk een hoger salaris krijgt.

Als je je na de opleiding laat omscholen of aanvullende cursussen laat volgen, kun je ook senior doktersassistente worden. Je kunt dan meer taken uitvoeren (vooral op medisch gebied) zodat je kunt doorgroeien naar de huisartsenzorg niveau 5 van de cao. Je kunt nog 2 stappen toevoegen om een maandsalaris van 2672 euro te krijgen voor een doktersassistente.