Hoeveel verdient een office manager


 

Wat is het loopbaanpad van een officemanager?

De officemanager is een functie die is ontwikkeld na jarenlange werkervaring. Dit kan een administratieve functie zijn, of het kan een verkoop- of marketingachtergrond zijn. Wie wil de volgende stap. Meestal kiest de officemanager datgene waarin hij of zij het meest geïnteresseerd is in zijn of haar rol. Dat kan facility management zijn, maar ook een zakelijke functie of communicatiewerk in hetzelfde bedrijf of elders."

Aan de andere kant kan een officemanager van een MKB gemakkelijk doorstromen naar een hogere officemanagerpositie in een grote organisatie, waar hij of zij meer verantwoordelijkheden krijgt, ongeacht of deze zich over meerdere locaties uitstrekt.

Wat is het inkomen van de officemanager?

Het totale maandsalaris van officemanagers met beperkte ervaring ligt tussen de 2.500 en 3.000 euro.

De grootte van zijn of haar uiteindelijke organisatie en de taken en verantwoordelijkheden spelen een  cruciale rol bij de beloning. Zeer ervaren officemanagers in grote structuren kunnen bijvoorbeeld hun totale salaris zien stijgen tot 4.000 euro of meer per maand.”

In de meeste gevallen zal dit salaris verder worden aangevuld met verzekeringspakketten, mobiele telefoons, maaltijdbonnen en laptops, zeker in deze periode waarin thuiswerken nog de norm is.