Loon administratief medewerker

 

Heeft uw bedrijf een eigen cao? Of wordt de afdeling waar je werkt beschermd door een cao? Dan vindt u de hoogte van uw salaris in de cao. Uw werkgever moet hieraan voldoen. Hoe moeilijker de baan, hoe hoger het salarisniveau voor die baan.

Je salaris is afhankelijk van je functie

Heeft uw bedrijf of afdeling een cao? Dan moet je werkgever je altijd het loon uitbetalen dat in de cao is afgesproken. Dit wordt ook wel gegarandeerd loon genoemd.

In de meeste cao's zijn de functies ingedeeld naar het salarisniveau. Hoe moeilijker de baan, hoe hoger het salarisniveau voor die baan.

 Het gewicht van uw positie wordt bepaald door de volgende factoren:

Kennis die nodig is om de klus te klaren

Verantwoordelijkheden en bevoegdheden in je werk.

De moeilijkheid van je werk.

Wanneer kan ik loonsverhoging krijgen?

Het aantal jaren dat je in de functie hebt gewerkt, zorgt er meestal voor dat je salaris binnen de salarisschaal stijgt. Elk jaar ervaring gaat gepaard met een regulier of functioneel jaar.

Hoe meer ervaring je hebt, hoe meer tijdschriften je krijgt en hoe hoger je salaris. Het aantal tijdschriften in een schaal heeft een maximale waarde: de maximale schaal. Dan stopt uw ​​salarisverhoging in deze salarisschaal.

Ben je jonger dan 21?

Ben je jonger dan 21? Dan heb je recht op het minimumjeugdloon. Je salaris is lager dan de salarisschaal van je functie. Hoe jonger de leeftijd, hoe lager het salaris. Vanaf 21 jaar moet u in een normale verhouding worden betaald en moet u minimaal het wettelijk minimumloon krijgen.

Hoe weet ik hoeveel salaris ik krijg?

Als uw bedrijf onder een cao valt, vindt u de afspraak over uw loon in de loonlijst (in het cao-handboek). Als je weet tot welke graad jouw functie behoort, kun je direct de bijbehorende salarisschaal vinden. Ook kun je kijken of je salaris blijft groeien, of je meer ervaring hebt (werkjaren) of een goede beoordeling hebt gekregen.