Management assistant loon

Wat is het inkomen van de managementassistent?

Wat verdiende je als managementassistent eigenlijk? Ik hoor deze vraag vaak, vooral van jonge afgestudeerden die vinden dat managementondersteunend werk een zeer leuke mogelijkheid kan zijn. Veel mensen willen weten wat het huidige salaris van de managementassistent is.

Natuurlijk is er niet één antwoord, net als bij andere banen hangt het af van de exacte functie en werkervaring.

Start-up management assistent | ongeveer 2200 euro

Het voordeel van een baan als administratief medewerker met een hbo- of wo-opleiding is dat je begint met een hoog gemiddeld salaris. Het gemiddelde startsalaris is ongeveer 2200 euro. De daaruit voortvloeiende werkzaamheden vallen onder agendabeheer, e-mailverwerking en andere administratieve en organisatorische taken.

In deze functie wordt ook vaak het woord secretaresse gebruikt, maar wij gebruiken liever het woord management omdat de naam eerlijker en neutraler is voor de baan.

2 tot 3 jaar ervaring | 2600 euro – 2800 euro

Als managementassistent kan je salaris heel snel oplopen. Na 2 tot 3 jaar werkervaring kun je snel doorgroeien naar een niveau dat schommelt rond de 2.700 euro. De werkzaamheden zijn ongeveer hetzelfde, maar doordat je meer ervaring hebt, kun je beter en sneller doen. Daar hoort een hoger salaris bij. Natuurlijk moet je aan de verwachtingen voldoen. Het is niet zo dat je na drie jaar automatisch meer gaat verdienen. Dus blijf je ontwikkelen (zie ook groeitips hieronder)

Management Assistent (Gemiddeld) | 2900 Euro-3.500 Euro

Als je als managementassistent op een hoger niveau zit, kan je salaris verder oplopen. Op dit intermediaire niveau ben je assistent van een of meerdere managers, meestal de manager van een afdeling. Nauwkeurig agendabeheer, planning en organisatie, en vooruit- en vooruitdenken worden belangrijker. Daarom is het totale salaris ongeveer 3.000 euro, wat meestal hoger is.

Deze rol is niet strikt gerelateerd aan werkervaring. Sommige managementassistenten zijn wel doorgegroeid van een startersrol naar deze rol, maar een aantal medewerkers is direct aan de slag gegaan als managementassistent. Vooral young professionals die een hbo- of wo-opleiding hebben afgerond en relevante werkervaring hebben, kunnen, mits ze over de juiste vaardigheden en motivatie beschikken, gemakkelijk op dit niveau komen.