Medisch secretariaat opleiding

 

Hebt u de verantwoordelijke van de receptie en het secretariaat opgemerkt terwijl u naar de dokter ging of naar het ziekenhuis ging?

Trekt dit personage jou ook aan? Geïnteresseerd in het medische vak, maar ook geïnteresseerd in administratief werk? Nauwkeurig, resistent en voorzichtig? Bekijk dan zeker eens deze tweejarige avondopleiding medisch secretaresse.

Ook kun je binnen een studiejaar een diploma medisch secretaresse behalen. Dan studeer je 4 dagen per week een voltijd opleiding.

Over de cursus

Je bent administratief sterk en beheerst medisch jargon. Je bent goed in de omgang met patiënten (ze zijn meestal onzeker, bang en daarom soms moeilijk), en helpt soms bij het voorbereiden van medische apparatuur en materialen. In een spannende carrière als medisch secretaresse zal je leven nooit meer hetzelfde zijn.

In deze opleiding krijg je een sterk basissecretariaat (informatica, communicatie, organisatie en management), en leer je een breed scala aan medische vakken zoals anatomie en fysiologie, hygiëne, eerste hulp en medische terminologie. Daarnaast krijg je veel boeiende aanvullende vakken, zoals sociale communicatie, bedrijfstaal Nederlands, Frans en Engels (basiskennis vereist).

Onderschat de last van thuis studeren na de les niet: bijvoorbeeld anatomie en medische terminologie moeten worden herhaald, herhaald, herhaald en zelfstudie!

Voor wie?

Doelgroep

Je kunt maar beter een middelbare schooldiploma hebben. Deze training vereist een uitgebreide kennis van het Nederlands, basiskennis van het Frans en praktische kennis van pc- en kantoortoepassingen. Dactylo-vaardigheden zijn ook essentieel om als medisch klerk volledig te kunnen functioneren.

programma

De opleiding tot medisch secretaresse omvat 2 jaar, 2 nachtdiensten per week.

Onthoud dat het tempo hoog is en dat je regelmatig thuis moet studeren.

Daarnaast loop je in het tweede jaar 160 uur verplichte praktijkstage. Bedankt voor de praktijkdocenten en stagiaires, zodat je hier de meest kosteneffectieve training kunt krijgen!