Opleiding medische secretaresse

 


Wil je als secretaresse iets voor anderen betekenen? Als medisch secretaresse hoef je geen dokter te zijn om anderen te helpen, en je baan is opwindend en het omgaan met mensen staat centraal. Medisch secretaresses spelen bijvoorbeeld een centrale coördinerende rol in ziekenhuizen, huisartsenpraktijken of andere medische instellingen. Als eerste aanspreekpunt naar de bezoekers toe, zorgt ervoor dat je de oproep doorschakelt naar de juiste persoon. Je zorgt ervoor dat de medische dossiers op orde zijn, vraagt en verwerkt medische informatie. Daarnaast regel je overlegtijd en de planning en uitvoering van tentamens. De MBO Medisch Secretaresse heeft een zeer interessante verdieping gedaan naar alle belangrijke aspecten van medisch secretaresse. 


Wat studeer je?

De belangrijkste medische term

Opstellen van een medische brief

Medische dossiers voorbereiden

Uitvoeren van financiële beheeractiviteiten

Ziekenhuisinformatiesysteem gebruiken

Voor wie?

Dit plan is geschikt voor iedereen die een professionele medisch secretaresse wil worden.

Het plan wordt aangeboden op mbo-niveau. U dient te beschikken over basis secretariële vaardigheden, zoals computervaardigheden en goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het verstandig om eerst een professionele secretariële opleiding te volgen. De opleiding sluit dan naadloos aan op de MBO medisch secretaresse.

Leer op globalrecruitment.info

We willen leren zo praktisch en efficiënt mogelijk maken. De cursus behandelt niet alleen theorie en opdrachten, maar omvat ook vaardigheden die nodig zijn in de dagelijkse praktijk. Daarnaast had je ook inspirerende en verhelderende discussies met je klasgenoten om samen tot oplossingen te komen. Ook tijdens je studie heb je toegang tot de digitale leeromgeving e-Connect. Hier vind je alle informatie over je studie en examens. Zie Elektronische verbinding voor meer informatie.

Tijdens je studie krijg je persoonlijke begeleiding van je tutor, die als geen ander de inhoud van de studie kent. Op deze manier kunnen we je helpen om het meeste uit je rol te halen. Uw doel is ons doel: diploma!

Unieke trainingsinstellingen

Je wordt begeleid door een studieadviseur die al je vragen kan beantwoorden. Tijdens de cursus word je volledig voorbereid op het praktijkexamen. Een ervaren docent legde de theorie uit en paste deze toe in de dagelijkse praktijk.