Receptionist

 Overzicht van receptioniste werkzaamheden

De receptioniste is het eerste gezicht dat bezoekers van een bedrijf of organisatie zien. Dit maakt de receptioniste in zekere zin een visitekaartje voor het bedrijf. Hij of zij is de schakel tussen de klant en de medewerker. Vrijwel iedere grote organisatie of onderneming heeft een receptiebalie en op veel plekken kun je solliciteren op een receptioniste.

De receptioniste heeft verschillende taken. De belangrijkste taak is om bezoekers te ontvangen, te helpen, door te sturen naar geschikte mensen of plaatsen en bezoekerspassen te maken. Andere taken van de receptioniste zijn onder andere het ontvangen van post, beantwoorden van telefoontjes en e-mails, het beheren van de agenda, het boeken en voorbereiden van zalen en vergaderruimtes, het verstrekken van informatie aan bezoekers en het beheren van kantoorbenodigdheden.

Als je meer vacatures wilt zien, kun je zoeken naar vacatures voor management. Of u kunt de volgende opties proberen:

Administratieve vacatures

Vacatures voor Office Assistant

Secretaresse Vacature

Receptioniste opleiding en vaardigheden

Als u solliciteert naar een baan als receptioniste, moet u over veel vaardigheden beschikken om aangenomen te worden. Zo moet je klantgericht en begripvol zijn. Je moet een goede luisteraar zijn, met een sterk aanpassingsvermogen en empathie. Dit kan ook helpen als je flexibel en energiek bent en graag kletst.

Je hebt geen formele opleiding nodig om receptioniste te worden. Als je enige ervaring hebt in andere klantgerichte banen, kun je gemakkelijk aan de slag. Tijdens de eerste weken van je nieuwe baan geeft je leidinggevende je een training on the job.

Om je kansen om aangenomen te worden te vergroten, kun je de opleiding receptioniste of de mbo-opleiding butlerreceptionist en hotelmanagement volgen. Je kunt deze opleiding in één of twee jaar afronden en je opleiden tot een professionele receptioniste die in alle situaties en in alle bedrijven professioneel kan werken.

Je bent klantgericht en hebt een vlot gesprek. Deze vaardigheden maken je een uitstekende receptioniste. Meld je vandaag aan via de mail op globalrecruitment.info!