Vacature administratie

 

Beschrijving van de baan

Teamleider financieel beheer

Als manager van het team financieel beheer ben je verantwoordelijk voor de juistheid, volledigheid en tijdigheid van het financieel beheer. Moeilijke administratieve zaken handel je zelf af. Je bent een expert op financieel gebied en begrijpt de laatste ontwikkelingen op dit gebied. Je werkt samen met collega's van control om de jaarrekening op te stellen. Ook zorg je regelmatig voor tussentijdse financiële rapportages, inclusief uitgebreide analyses. Daarnaast neem je actief deel aan diverse rapportages en speel je een belangrijke rol in het jaarlijkse begrotingsproces. Je werkt actief aan het verbeteren en beschermen van financiële processen.

Je bent verantwoordelijk voor het formuleren en uitvoeren van procedures voor interne controle en budgetcontrole en voor de continuïteit van de financiële beheersactiviteiten.

Op dit moment wordt in het kader van de financiële functie een aantal verbetertrajecten uitgevoerd en wordt de financiële managementstructuur geprofessionaliseerd. Ervaring met het begeleiden van deze verbetertrajecten is dan ook een pré.

 Wat ga je doen?

 Allereerst ben je een allround financieel medewerker. Je weet een goed bestuur neer te zetten dat past bij de huidige tijdsgeest en voldoet aan alle wettelijke eisen en verantwoordelijkheden. Je neemt hierin het initiatief en neemt het voortouw. Organisaties kunnen erop rekenen dat je het goed regelt met je team. Je overlegt met de controller en het management over hun informatiebehoefte en levert hiervoor een rapportage of een deel van de rapportage aan. Je bent de contactpersoon van het financiële systeem en wijst taken toe aan de functioneel beheerder. Samen met het team ben je verantwoordelijk voor het grootste deel van de indiening van het jaarverslag.

Daarnaast ben je een goede manager. Je werkt mee met het team en weet er een team van te maken, en iedereen werkt op een prettige manier samen om tot resultaat te komen. Je hebt aandacht voor de mensen achter je medewerkers en combineert deze met een resultaatgerichte bedrijfshouding.

Je bent goed in communicatie en transparantie, ook als het even niet zo prettig is. Je motiveert het team, geeft het goede voorbeeld, stelt de juiste vragen en vooral integer. Tot slot heb je ervaring met soortgelijke functies.

We verwachten dat de teamleider minimaal over de volgende capaciteiten beschikt:

Rechtop

Medewerking

Resultaatgericht werken

zelfreflectie

rechter

Weefselgevoeligheid

Initiatief

Procesmatig werken

Dit is proeftijd Nederlands

Maak een verschil

Gediversifieerde teams waar iedereen ertoe doet, zijn sterker. We hebben alle mensen in het team nodig om op verschillende manieren en met verschillende achtergronden naar hetzelfde te kijken. Denk aan culturele afkomst, leeftijd, geslacht, ervaring en capaciteiten. Onze doelgroep is immers ook divers. Daarom zetten we ons actief in voor de thema's inclusiviteit en diversiteit.

Aanbod

Een baan met een mooie uitdaging voor de komende jaren om het team in haar doorontwikkeling te leiden. Je werkt in een stimulerende en informele werkomgeving met professionele collega’s. We bieden goede secundaire voorwaarden (CAO Reclassering is van toepassing) en faciliteiten. Het bruto maandsalaris is minimaal €3818,- en maximaal €5242,- (schaal 11 CAO Reclassering) gebaseerd op een 36-urige werkweek. Je ontvangt daarnaast een eindejaarsuitkering van 8,33%.